Please upgrade your browser to view

PianoCabinet

We've noticed you're using an outdated or unsupported browser. Please upgrade your browser or choose from one of the modern browsers listed above (Chrome, Firefox, Safari, IE9, IE10, IE11) in order to view our website. Thank you for your time and interest in our services.

Aparat dentar

Aparate dentare – generalitati

Un zambet frumos este o carte de vizita, mai ales in zilele noastre, cand interactionam in fiecare zi cu un numar sporit de persoane. Un astfel de zambet depinde insa de o dantura impecabila, lucru greu de atins daca natura nu a fost foarte darnica si nu a pus ordine in modul de crestere si de orientare a dintilor si a maxilarului. Din fericire tehnica medicala a avansat, iar acum sunt disponibile multe solutii pentru a indrepta dantura si pentru a-i da forma normala, cea mai simpla si mai accesibila fiind cea oferita de montarea unui aparat dentar.

Cum functioneaza un aparat dentar?

Aparatul dentar este un sistem pentru repozitionarea si alinierea dintilor, proces ce se realizeaza datorita unor elemente fixe ce sunt ancorate pentru o anumita perioada de timp pe suprafata exterioara a dintilor. Materialele utilizate in realizarea acestor piese sunt rezistente si durabile, dar si usor de intretinut: ceramica, otel inoxidabil, metal sau plastic. Fiecare element in parte aplica asupra dintelui pe care este fixat o presiune constanta, menita sa ii determine sa se miste intr-o anumita directie. Miscarea dintilor este urmata, in mod natural, de cea a maxilarului, care se adapteaza noilor conditii. Aparatul dentar prezinta numeroase avantaje, putand fi aplicat atat in cazul copiilor cat si in cel al adultilor. Daca pentru adulti aceste aparate dentare pot fi montate oriand, in cazul copiilor aceste aparate trebuie montate dupa aparitia dintilor permanenti, adica in jurul varstei de 10-12 ani. Astfel se pot corecta relativ usor si fara interventii ample problemele cu care adultii se confrunta si care, de multe ori, le afecteaza viata sociala si chiar pe cea profesionala. Un astfel de dispozitiv permite atat indreptarea dintilor cat si a radacinilor, scurtarea sau alingirea coroanelor dentare, remodelarea si extinderea arcadelor sau corectarea unor malocluzii. Se obtine astfel o muscatura corecta, dar si o pozitie estetica a maxilarului.

Intretinerea aparatelor dentare

Intretinerea unui aparat dentar depinde de natura lui, daca este fix sau mobil, insa nu presupune activitati speciale, ci doar o igiena sporita a cavitatii bucale, celor doua perieri zilnice (dimineata si seara) adaugandu-se periajul dupa fiecare masa, pentru a se elimina eventualele resturi alimentare.

Aparate dentare disponibile la Piano Cabinet

Aparat dentar invizibil Invisalign

Sunt tipuri de aparate noi revolutionare ce inlocuiesc arcurile si bracketsii cu un set de mulaje transparente care, purtate cateva saptamani fiecare....

Aparat dentar metalic fix

Atasamentele de pe dinti sunt foarte mici si argintii; peste ele se aplica un arc argintiu sau colorat, sustinut de elastice arginti sau culoarea dumneavostra preferata...

Aparat dentar fix ceramic alb

Atasamentelele de pe dinti sunt albe; peste ele se aplica un arc alb sau colorat, sustinut cu elastice albe sau culoarea dumneavoastra preferata.

Aparat dentar copii

Perioada de tratament poate sa difere in functie de adaptabilitatea biologica a fiecarui pacient. Pentru un rezultat de success...

Aparat dentar fix safir

Atasamentele de pe dinti sunt transparente, iar impreuna cu arcul de culoarea dintilor si elasticele transparente fac aparatul ...

Aparat dentar fix Linguale

Atasamentele se aplica pe spatele dintilor dupa fabricarea lor individualizata in laboratoarele din Germania sau Franta.